מחזור חיים של היתושים
מחזור החיים של יתושים מביצה ועד בוגר אורך כשבוע עד עשרה ימים לערך. היתושים חיים אך ורק בקרבת מקורות מים עומדים: נחלים, מאגרי מים שונים, מערכות ביוב, בריכות חמצון ובכלי קיבול מגוונים. במקומות אלו נקבת היתוש מטילה ביצים. תוך מס' ימים בוקעים מתוכן זחלי יתושים שעוברים ארבעה שלבי התפתחות בתוך המים. בסוף השלב הרביעי הם הופכים לגולם שממנו בוקע יתוש בוגר.
מדוע יתושים עוקצים בני אדם?
בניגוד לדעה הרווחת, יתושים, זכרים ונקבות, אינם ניזונים מדם. הם ניזונים מצוף פרחים ומסוכרים. הזכר אינו עוקץ כלל ומבלה את זמנו בקרבת צמחים ומקורות מים. לעומתו, נקבת היתוש זקוקה לחלבונים על מנת לייצר ביצים בלבד והיא מפיקה אותו באמצעות מציצת דם מיונקים. זו הסיבה מדוע בני אדם נעקצים על יד יתושים.
מכת יתושים אצלי בחצר
כמעט לכל בית בארץ יש מכת יתושים בקיץ. בתים שנמצאים בקרבת מקורות מים עומדים סובלים אף יותר. לפני שמבצעים ריסוס דירה או ריסוס בית נגד יתושים צריך ראשית להבין מול איזה סוג יתוש אנחנו מתמודדים: אם העקיצה מתרחשת במהלך הלילה, סביר להניח שמדובר ביתוש מסוג "כולכית הבית". יתוש זה חי בקרבת מקורות מים מזוהמים שבדרך כלל אינם נמצאים בשטח או בקרבת הנכס וסוג זה של יתוש מטופל על ידי ריסוס יתושים באמצעות מדביר מומלץ מטעם הרשות המקומית. לעומת זאת אם עקיצת היתושים מתרחשת במהלך שעות היום, כנראה שמדובר בזן שונה ששמו "יתוש הטיגריס האסייתי" (יתוש הנמר האסייתי). יתושים שעוקצים ביום הם תופעה מוכרת כמעט בכל חצר בארץ. בכל גינה מפוזרים כלי קיבול שונים אליהם מתנקזים מים מתוקים ממקורות שונים: מי גשמים, מי השקיה או מי מזגנים. במים אלו מתפתח יתוש הנמר האסייני (יתוש הזיקה). זה יתוש שצבעו שחור לבן ועקיצתו חזקה מאוד כאשר שיא הפעילות שלו היא בשעות בין הערביים.